Малки и вкусни кренвиршки

21/08/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаНовак341278
"Мммм, малки и удобни за похапване кренвиршки "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко и разтваряме маята в него, след което ги добавяме към пресятото брашно.

Разбъркваме и прибавяме олиото, захарта и солта. Замесваме тесто. Оставяме го да постои 10-15 минути.

Разделяме тестото на топки, които разточваме на кори с дебелина 3-4 мм. Намазваме всяка кора с разтопеното масло и я режем на 8 триъгълничета.

В началото на всяко поставяме по 1 кренвирш (аз разделям кренвиршите 2 пъти по дължина и 4 пъти на широчина) и завиваме за да стане като кроасанче.

Подреждам ги в намаслена тава и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.

По желание може да ги намажете с жълтък преди печене.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар