Нервозни кюфтета с бекон

21/08/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор526547431
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекона заедно с месото го нарязваме на дребни кубчета и го смиламе в месомелачката. Разтваряме солта в две супени лъжици содата.

Готовата кайма омесваме заедно с получената смес от солта и содата.

Покриваме готовата смес с кърпа или домакинско фолио и оставяме за 1 нощ да престои в хладилника.

Лютата чушка, лукът и магданозът изчистваме и нарязваме на ситно. Прибавяме ги към каймата. Овкусяваме с кимиона и черен пипер на вкус.

След като сме я омесили добре каймата за нервозни кюфтета оставяме да престои така още два часа.

Вадим от хладилника и оформяме 10-12 кюфтета, които се сплескват леко с ръка.

Загряваме добре скарата и я омасляваме. Поставяме ги на скарата, като обръщаме от двете страни до готовност.

Поднасяме докато са и топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар