Вкусен кетчуп по стара рецепта

21/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор457294501
"Старите рецепти са най-добрите, а този кетчуп е невероятен Няма по-хубаво от домашно приготвената храна"
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 220
  • Преглеждания за месеца7978
  • Преглеждания за седмицата422
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • домати – 10 кг белени и без семки
  • чесън – 3 глави
  • лук – 6 глави
  • захар – 300 г
  • сол – 80 г
  • черен пипер – 1 с.л. смлян
  • кимион – 1 с.л. смлян
  • чубрица – 1 с.л. смляна на прах
  • канела – 1 пръчка
  • карамфил – 15 броя зърна смлени
  • индийско орехче – 1 пакетче смлян
  • оцет – 2 с.л.
  • лимонена киселина – 1 с.л.
  • бакпулвер – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете измитите домати на големи парчета и ги прекарайте през машинка за люспи и семки, ако е нужно 2 пъти до гладка еднородна смес.

Смелете почистените от люспи лук и чесън и подправките, ако са на зърна, без канелената пръчка.

Смесете всичко и варите в тава при непрекъснато бъркане до желаната от вас гъстота.

Налейте кетчупа в добре измити и подсушени шишета с капачки. Стерилизирайте за 10 -15 минути за вакум на капачките.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар