Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пълнена пърленка със свинско и зеленчуци

Пълнена пърленка със свинско и зеленчуци

Филип ДимитровФилип Димитров
Чирак
2433589420
Пълнена пърленка със свинско и зеленчуци
Снимка: Филип Димитров
1 / 3
22/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • За пърленката
  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл (хладка)
  • мая - 20 г прясна
  • олио
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин
  • За плънката
  • свинско месо - 500 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • домати - 700 мл от консерва
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • розмарин - 2 щипки
  • Марината за плънката
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме като за начало пърленките - разтваряме маята в част от водата, след което добавяме олиото, солта и захарта. Разбъркваме докато напълно разтворим маята и захарта.

Пресяваме брашното, правим кладенче и наливаме разтворената мая и остатъка от водата. Омесваме меко тесто, което разделяме на топки - нареждаме ги в тава, покриваме с фолио и чакаме да втасат.

След като са втасали, разточваме всяка топка на кръгла плоска питка - намазваме със зехтин и печем в плосък тиган от двете страни до готовност.

Приготвяне на плънката:

Нарязваме свинското месо на дребно и към него приббавяме соевия сос, солта, черния и червен пипер. Разбъркваме добре и оставаме да престои 30 минути, за да поеме добре маринатата. Нарязваме морковите и гъбите на дребно.

След това загряваме олиото в тиган и запържваме маринованото месо до златисто, добавяме морковите и гъбите да се задушат на слаб огън.

След като омекнат зеленчуците добавяме и консервираните домати и подправките - розмарина и червения пипер. Разбъркваме периодично до сгъстяване и нашата плънка е готова!

Идва ред и на пълненето - във всяка пърленка изсипваме от готовата плънка, подвиваме от двете страни и набучваме с клечка за зъби за ефектно поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: