Торта Морска фантазия

22/08/2017
Росица Петрова
отРосица ПетроваЧирак401761
"Фантазираме си точно как я похапваме сладко, сладко... "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта разбиваме на пухкав крем. Към тях прибавяме олиото и прясното мляко. В купа смесваме сухите съставки и започваме да прибавяме по малко от тях към сместа докато се получи еднородна смес.

Готовата смес може да изпечем като един блат, който по-късно да разделим на три части или като три отделни блата. Печем в застлана с хартия форма на 160 градуса за 30 минути или до суха клечка. Изпечения блат оставяме да се охлади и чак тогава разделяме на три части.

За приготвянето на крема загряваме сметаната (не трябва да завира), начупваме в нея шоколада и разбъркваме докато се разтвори. Оставяме да се охлади.

Разбъркваме маскарпонето с пудрата захар и към него прибавяме 2/3 от охладения шоколадов ганаш. Другата част заделяме за украсата на готовата торта.

За сиропа карамелизираме захарта, сипваме водата и отново връщаме на котлона докато се разтвори карамелът.

Сглобяваме тортата, като първо поставяме блат, сиропираме, намазваме с 1/2 от крема, наръсваме половината смлени на едро ядки. Така продължаваме и с втория блат. Третия само сиропираме.

Накрая измазваме цялата торта с разбитата сметана, в която сме сложили предварително боята. Украсяваме с останалия шоколадов ганаш, смлените бисквити и бонбоните.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар