Печени хрупкави картофки

22/08/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач37963027671
"И изведнъж дочухме как някъде се отваря бира..."
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 663
  • Преглеждания за месеца242
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса; Тавичка за печене, покрита с хартия.

Картофите се почистват и нарязват на дебели резени. Бланшират се за около 3 до 5 минути във вряща подсолена вода. Изваждат се и се изцеждат.

Леко охладените картофи се поставят в найлонов плик, добавя се зехтин. Разтръскват се за да се омазнят от всички страни.

Изсипват се в тавичката и се поръсват обилно с галета. Разбъркват се за да полепнат навсякъде.

Разпределят се. Поръсват се със наситнен лук и пресован чесън, червен пипер, сол, черен пипер, мащерка, риган.

Пече се на 200 градуса за около 30 минути или до готовност.

Източник: "Храна за мойте канибали" Пеп-4о

Забележка: Много добра рецепта за една прекрасна гарнитура или самостоятелно за една лека вечеря с голяма салата. Картофките има привкус на картофи Уеджис, което е много приятно. Лесна и бърза за приготвяне рецепта.

Подправките са на вкус. Винаги добавям повече, защото така харесвам. Преди да ги поставя във фурната ги поръсих леко с морска сол. Придаде им прекрасен вкус.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Теди, гласуването не е толкова важно, остави, но някой път се опитай да ги приготвиш, много са лесни а и с хубав вкус. Точно за една лека вечеря. Недей да очакваш да имат сос, те са сухи картофки, но въпреки това са чудесни.
Поздрав! Марчето
0
0
Теодора Иванова Каменова
Много ми харесва, но по-късно ще гласувам- сутринта се получи някаква грешка с гласуването ми
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв