Понички с ванилов крем

22/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205884775915
"Вили не пести крема, което страшно ни допада "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 496
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакет суха (11 г)
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • захар - 4 с. л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 4 с. л.
  • сол - 1 /2 ч. л.
  • лимонова кора
  • ванилия
  • брашно - 550 г
  • крем
  • прясно мляко - 350 мл студено
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра захар - 1 с. л.
  • крем ванилия - 1 пакет без варене на Йоткер
  • захар - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се сухата мая в топлото прясно мляко с 1 с. л. захар и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавяме останалата захар, сол, олио, кора от лимон, яйца и ванилия.

Замесва се средно меко тесто, което да не лепне, и покриваме с фолио да втаса за 40 минути. Разточва се кръгла кора, дебела 1.5 см.

С чашка с диаметър 7-8 см се изрязват кръгчета. Загрява се олио в тиган и пържим на 4 степен от двете страни до приятен златист цвят. В чиния сипваме 1 ч. ч. кристална захар и овалваме поничките.

Нареждат се в поднос и с дръжката на дървена лъжица в средата на всяка се прави дупка, без да пробивате дъното. В купа със студено прясно мляко сипваме крема и разбъркваме с миксер за 2 минути.

Добавя се пудра захар и заквасена сметана, бърка се още 1-2 минути на гладък крем и сипваме в пош с накрайник.

Пълним поничките с крем догоре. Поднасяме охладени, но може и веднага да се хапват.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!