Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Понички с ванилов крем

Понички с ванилов крем

Понички с ванилов крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
22/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Вили не пести крема, което страшно ни допада"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет суха (11 г)
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • захар - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 /2 ч.л.
  • лимонова кора
  • ванилия
  • брашно - 550 г
  • крем
  • прясно мляко - 350 мл студено
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • крем ванилия - 1 пакет без варене на Йоткер
  • захар - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се сухата мая в топлото прясно мляко с 1 с. л. захар и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавяме останалата захар, сол, олио, кора от лимон, яйца и ванилия.

Замесва се средно меко тесто, което да не лепне, и покриваме с фолио да втаса за 40 минути. Разточва се кръгла кора, дебела 1.5 см.

С чашка с диаметър 7-8 см се изрязват кръгчета. Загрява се олио в тиган и пържим на 4 степен от двете страни до приятен златист цвят. В чиния сипваме 1 ч. ч. кристална захар и овалваме поничките.

Нареждат се в поднос и с дръжката на дървена лъжица в средата на всяка се прави дупка, без да пробивате дъното. В купа със студено прясно мляко сипваме крема и разбъркваме с миксер за 2 минути.

Добавя се пудра захар и заквасена сметана, бърка се още 1-2 минути на гладък крем и сипваме в пош с накрайник.

Пълним поничките с крем догоре. Поднасяме охладени, но може и веднага да се хапват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: