Облечени пилешки кюфтенца в кожички

22/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comПомощник Готвач261901031
"Мезе за истински познавачи...Наздраве! "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете от водата пилешките кожички. Посолете ги равномерно със сол, черно пиперче, кимион и ги оставете да се овкусят поне за 20 минути.

През това време пригответе каймата, като в голяма купа омесете пилешката кайма с много ситно нарязания зелен лук, наситнената зелена люта чушка (без семенцата), сол, черен пипер и кимион на вкус.

Добавете разбитото яйце, чубрицата, бирата и ситно нарязания пресен магданоз. Разбъркайте всичко много добре и оставете купата покрита в хладилник поне за 30 минути, а както е казал Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече".

С намазани с олио ръце оформете кюфтетата и обвийте всяко едно в парче пилешка кожа.

Овкусете брашното с малко сол, черен пипер, чубрица, стрита майорана и оваляйте всяко облечено кюфтенце в него.

Подредете кюфтенцата в намазана с олио тавичка и печете на загрята на 250 градуса фурна до готовност - около 15- 20 минути докато хванат хубава златиста коричка.

Гарнирайте порциите със зеленчукова салата по ваш избор, но задължително с халба добре изстудена бира!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар