Палачинките на майстор Халил

22/08/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач254115246
"Бива си го майстор Халил - непременно опитайте тази рецепта! "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 111
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа разбиваме яйцата със захарта, солта, ванилията и олиото до хомогенна смес. Брашното и прясното мляко смесваме в отделна купа и разбиваме с половината от лимонадата.

Прибавяме сместа към тази с яйцата. Покриваме съда със стреч фолио и прибираме в хладилник за едно денонощие.

На сутринта доливаме останалата лимонада и разбъркваме внимателно. Сместа трябва да е с консистенцията на боза. Приготвяме купичка с разтопено масло и марля. Загряваме тиган за палачинки.

Намазваме го и загребваме с черпак от сместа. Преценете големината на тигана и вместимостта на черпака, палачинките трябва да станат много тънки.

Обръщаме ги и ги поставяме в чиния, като краищата на палачинките намазвам с масло. Похлупвам ги с капак, за да останат меки.

Гарнираме със сладко от вишни или със солена плънка по желание и вкус.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар