Вкусно пиле по ловджийски

22/08/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaЧирак235105213
"Как да не ви се дояде...Толкова апетитно изглежда "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 993
  • Преглеждания за месеца1237
  • Преглеждания за седмицата227
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива. Нарязва се на парчета от 6 порции - филета и бутчетата /отстраняваме крилата и фенера за супа/.

Почистваме лука и го нарязваме на полумесеци. Гъбите и пушените гърди нарязваме на много ситно. Отстраняваме люспата на чесъна.

В подходяща тенджера поставяме парчетата пилешко месо и лука, които задушаваме на слаб огън в растителната мазнина.

В друг съд задушаваме гъбите и пушените гърди в маслото.

Заливаме пилешкото месо с червеното вино, прибавяме гъбите и пушените гърди, черния и червения пипер, целите скилидки чесън и дафиновият лист.

Деглазираме, докато се изпари алкохолът за около 6 минути. Отстраняваме полуготовото ястие от котлона и го оставяме на страна за 1 час, за да поеме от ароматите.

Връщаме го на котлона, като добавяме сол на вкус, доматената салца, пилешкия бульон и доматеното пюре.

Захлупваме плътно с капак и оставяме да заври при висока температура, докато месото омекне /за около 10 минути/, след което намаляваме котлона и го оставяме да къкри, докато сосът остане на мазнина.

Съвет: Ако предпочитате ястието да остане с повече сос, при готовност на месото го сгъстете с 1 с.л. брашно.

Поръсете обилно с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар