Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропиран сладкиш с крем и орехи

Сиропиран сладкиш с крем и орехи

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Сиропиран сладкиш с крем и орехи
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
22/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"Сипете си чаша кафе и се насладете на този наистина страхотен сиропиран сладкиш"

Необходими Продукти

  • За тестотощ
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 1.5 - 2 в.ч.
  • За сиропа
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1/2 в.ч.
  • За глазиране
  • крем - 60 г с вкус на шоколад за бисквитена торта Радиком
  • захар - 8 с.л
  • прясно мляко - 700 мл
  • орехи - 50 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. В тенджера се слагат всички продукти, слага се на котлона и се оставя да покъкри за 10 минути. Оставя се да се охлади.

В купа се чукват яйцата, добавя се захарта и се разбиват на пяна с миксер. След това се добавят прясното мляко и олиото.

Какаото, бакпулверът, ванилиите и брашното се смесват отделно, пресяват се и се добавят към яйчената смес. Разбъркват се добре. Сместа се изсипва в средна продълговата тава. Пече се в загрята фурна на 190 градуса до суха клечка.

През това време в малка генджерка се слага 500 мл прясно мляко и 8 с.л захар. Слага се на котлона и се изчаква да започне да къкри.

В останалите 200 мл се разтваря шоко кремът и се изсипва на тънка струя във вече къкрещото мляко. Разбърква се до сгъстяване.

Готовия блат, след като се поохлади малко, се разрязва на парчета и по него се правят дупки с клечка за зъби.

Залива се със охладения сироп, изчаква се 10 минути да попие и се намазва обилно с крема. Накрая се поръсва със смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: