Хрупкави пилешки кожички на фурна

22/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач261901034
"Открихме перфектното бирено мезе и няма как да не го споделим с вас Хрупкави кожички, които се топят в устата "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо372
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете от водата пилешките кожички. Посолете ги равномерно със сол, черен пипер, кимион и ги оставете да се овкусят поне за 20-30 минути.

В широка купа смесете брашното, малко сол, чесън на прах, добре стритите магданоз, чубрица и майорана. Разбъркайте хубаво, за да се смесят подправките равномерно с брашното. Ако обичате по-пикантен вкус добавете и едро смлян лют червен пипер по ваше желание.

Нарежете кожичките на ивици и ги поръсете с брашното с подправки. Навийте всяка кожичка на рулце, прехвърлете в тавичка с намазана с олио хартия за печене и още веднъж поръсете с брашното.

Печете на силно загрята фурна (около 250 градуса, средна решетка и включен вентилатор) до получаването на златисто-кафяв цвят.

За соса разбийте киселото мляко със сол, пресованата скилидка чесън, копър, зехтин и ситно накълцаните пресни листа салвия. Оставете топинга в хладилник да се охлади преди сервиране.

Сервирайте в порционни чинии хрупкавите пилешки кожички заедно със чашки от млечния сос. Идеално мезе както за мастика, така и за бира, вино и ракия.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар