Калмари на скара с пикантна марината

22/08/2017
"За майсторите на грила и специално за любителите на морските дарове -ароматни калмари на скара "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • калмари - 1 кг. почистени
  • за марината
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лайм - 1 к.ч. прясно изцеден сок
  • люто чили - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям маринатата от изброените продукти.

Почистените и измити калмари разполовявам и подварявам във вода до готовност.

Изваждам ги от водата и отцеждам. Още топли ги прехвърлям в маринатата.

Оставям ги за едно денонощие в хладилник.

Напоените в марината и ухаещи на лимон морски вкусотии изпичам на грил тиган или скара.

Гарнирам с лимон и казвам наздраве с чаша изстудена бира.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар