Хек в прясно мляко, гарниран с пържени чушки

23/08/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор279854681
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата, почистете я и я нарежете на парчета с големина около 5 см.

В прясното мляко сложете солта и куркумата. Разбъркайте добре и с получената смес залейте парчетата риба. Оставете така да престои около 30 минути.

През това време нарежете сладките чушки на парчета. Загрейте олиото и в него изпържете нарязаните сладки чушки.

Извадете ги с решетъчна лъжица, като отцедите мазнината. Пуснете в горещото олио и лютите чушки, само че цели.

Пържете до готовност и тях извадете, като ги отцедите от мазнината. Отцедете рибата от прясното мляко и я подсушете.

Оваляйте парчетата в брашно и ги пържете в горещото олио, в което сте пържили чушките, като ги обръщате от всички страни.

Пържете около 15-20 минути. Ако желаете, може да ползвате фритюрник за пърженето на чушките и рибата.

Пригответе сос, като изцедите сока на 1 лимон. В него прибавете зехтина, ситно нарязани копър и чесън. Поръсете със щипка сол и разбъркайте.

Подредете готовите парчета риба Хек в чиния. Гарнирайте с готовите пържени чушки. Полейте рибата и чушките с готовия сос.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар