Предястие калмар от чушки и патладжанови пръчици

23/08/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1322135413323
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на пръчици и залейте с вода, поръсете обилно със ситна сол. Разбъркайте и оставете да си пуснат черната вода.

Отстранете семената на чушките и нарежете на широки ленти, като две или три от тях оставете цели само почистени от семената.

Пръчиците от патладжана отцедете и оваляйте в брашно, оставете ги за кратко, след което изпържете във фритюрник.

Целите чушки и лентите чушки също изпържете. На края леко запечете пилешкото филе на грил тиган или където ви е удобно.

Аранжирайте чиниите като подредите от филето и напълните целите чушки с парченцата, така наподобяват калмар. Пръчиците патладжан и чери доматите подредете по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар