Мусаката на бай Данчо

23/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф796457795
"Сочна и много вкусна - това е редената мусака на всепризнатия бай Данчо"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 208
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината мазнина задушете нарязаните лук и 1 домат, докато останат на мазнина. Прибавете каймата, червения пипер, сол на вкус, черен пипер, нарязания магданоз и малко вода.

Задушете при непрекъснато бъркане, докато отново остане на мазнина. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки, нарежете и доматите на тънки филийки.

В правоъгълна тава, намазана с останалото олио, наредете ред домати, следва ред картофи и посолете на вкус. Равномерно разпределете задушената кайма, а върху нея отново ред картофи и ред домати.

Залейте с вода до нивото на картофите и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност на картофите.

Разбийте яйцето, добавете брашното и млякото, разбъркайте до гладка смес и посолете на вкус.

Залейте мусаката със сместа, поръсете с настъргания кашкавал и запичате отново до златисто кафява коричка на кашкавала.

Сочна и много вкусна редена мусака на бай Данчо – готвачът на Тодор Живков.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар