Фалшиво сирене

20/07/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Открихме най-вкусното мезе за домашно вино, сега нямаме търпение да го опитаме "
Приготвяне180 мин.
Готвене2 мин.
Общо182 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 829
  • Преглеждания за месеца432
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • извара - 500 г кашкавалена
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 200 мл
  • желатин - 3 пакета
  • лимони - сокът от половин
  • сол - 1/2 к.л.
  • подправки - за гарниране, по избор
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се разтваря във вода според указанията на опаковката и се оставя да набъбне. След това се разтопява в съд на котлона. Оставя се да изстине.

В купа се смесват изварата, киселото мляко, прясното мляко, лимоновият сок с малко сол и се разбиват продължително, докато се получи гладка смес.

Към нея се разбива и желатинът и сместа се изсипва в подходящ съд-калъп. Слага се да се стегне добре за няколко часа в хладилник.

Готовото фалшиво сирене се обръща в чиния преди поднасяне. Реже се на по-големи кубчета. Поръсва се с подправки на вкус и обилно се полива със студено пресован зехтин.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

gertryda
gertryda
24.04.2014 21:27
супер за блок маса
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите