Фалшиво сирене

20/07/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Открихме най-вкусното мезе за домашно вино, сега нямаме търпение да го опитаме "
Приготвяне180 мин.
Готвене2 мин.
Общо182 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 410
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Желатинът се разтваря във вода според указанията на опаковката и се оставя да набъбне. След това се разтопява в съд на котлона. Оставя се да изстине.

В купа се смесват изварата, киселото мляко, прясното мляко, лимоновият сок с малко сол и се разбиват продължително, докато се получи гладка смес.

Към нея се разбива и желатинът и сместа се изсипва в подходящ съд-калъп. Слага се да се стегне добре за няколко часа в хладилник.

Готовото фалшиво сирене се обръща в чиния преди поднасяне. Реже се на по-големи кубчета. Поръсва се с подправки на вкус и обилно се полива със студено пресован зехтин.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 4
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

gertryda
gertryda
24.04.2014 21:27
супер за блок маса
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв