Наситени с аромати шишчета от телешко месо

23/08/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач248113239
"Ароматът на тези шишчета събира малки и големи в трепетно очакване на крайния резултат Истинска вкусотия"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушавам бонфилето и го разрязвам по хоризонтал. Оформям го на парчета.

Лукът и чушките почиствам и режа на квадратчета. Сланината нарязвам на тънки резени, като запазвам кожата.

Накисвам дървените шишчета във вода. Нанизвам месото и зеленчуците, като ги редувам със сланината.

Поставям шишчетата в йенска тавичка. Всяко парче нарежете на тънки дълги ленти.

За соса приготвям касерола, в която изсипвам двата вида сос. Разбърквам ги и добавям меда, горчицата, солта, чубрицата, нарязаната на ситно скилидка чесън.

Слагам на слаб котлон, за да се затопли леко сосът. С него заливам шишчетата и ги оставям да се мариноват най-малко 2 часа.

Загрявам грил тигана до готовност и го намазвам с парче сланина. Добавям и мазнината.

Подреждам шишчетата в тигана и пека, като ги обръщам често. Месото не трябва да прегаря, трябва да остане сочно отвътре.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар