Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шишчета»Наситени с аромати шишчета от телешко месо

Наситени с аромати шишчета от телешко месо

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Наситени с аромати шишчета от телешко месо
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
23/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ароматът на тези шишчета събира малки и големи в трепетно очакване на крайния резултат Истинска вкусотия"

Необходими Продукти

  • телешко бонфиле - 500 г
  • сланина - 100 г
  • червен лук - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. жълти пиперки
  • сос терияки - 1/2 ч.ч.
  • сос уорчестър - 1 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • мазнина - растителна
  • сланина - парче за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушавам бонфилето и го разрязвам по хоризонтал. Оформям го на парчета.

Лукът и чушките почиствам и режа на квадратчета. Сланината нарязвам на тънки резени, като запазвам кожата.

Накисвам дървените шишчета във вода. Нанизвам месото и зеленчуците, като ги редувам със сланината.

Поставям шишчетата в йенска тавичка. Всяко парче нарежете на тънки дълги ленти.

За соса приготвям касерола, в която изсипвам двата вида сос. Разбърквам ги и добавям меда, горчицата, солта, чубрицата, нарязаната на ситно скилидка чесън.

Слагам на слаб котлон, за да се затопли леко сосът. С него заливам шишчетата и ги оставям да се мариноват най-малко 2 часа.

Загрявам грил тигана до готовност и го намазвам с парче сланина. Добавям и мазнината.

Подреждам шишчетата в тигана и пека, като ги обръщам често. Месото не трябва да прегаря, трябва да остане сочно отвътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: