Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Антипасти - бутер спирали с бекон и маслини

Антипасти - бутер спирали с бекон и маслини

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Антипасти - бутер спирали с бекон и маслини
Снимка: Зори
1 / 3
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Свежа идея за антипасти, които стават много бързо Перфектни са за неочаквани гости"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • бекон - 200 г слайс
  • маслини - 1 ч.ч.(черни и зелени)
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • подправки - по желание (листа мента, босилек, розмарин, градински чай)
  • люти чушки - 10 бр.
  • семена - сурови по избор (сусам, ленено семе, слънчогледови семки, ким)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете костилките на маслините и напълнете всяка от тях с парченце люта чушка. Може да си купите и готови от магазина.

Аз лично си ги обезкостявам сама, като с нож отрязвам връхчетата на маслината и с помощта на сламка изваждам костилката.

Загрейте фурната предварително на 250 градуса. Пригответе си тавичка с намаслена хартия за печене.

Разстелете тестото и нарежете на тънки ленти (с дебелина около 1. 5 - 2 см).

На дървени шишчета нанижете, като редувате пълнените маслини с лентичка тесто - около 8 маслини на шишче, в зависимост от големината им. Направете различни вариации, като например лентите тесто и слайсовете бекон ги нанижете на спирали.

Жълтъка разбийте с олиото и с четка намажете спиралите. По желание накрая поръсете със семена.

Изпечете на средна решетка и включен вентилатор до готовност (около 8-10 минути).

Готовите спирали разпределяме върху дървена дъска или плато и аранжираме антипастите с листенца ароматни свежи билки, цели маслини и люти чушлета.

Антипастите - бутер спирали с бекон и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: