Свински джолан с домашно песто

24/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру192683866414
"Бавно печен джолан, поднесен с ароматно домашно песто... Не е ли това съвършеното ястие с месо?"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се листа от босилек и магданоз. Поставят се в каната на блендера.

Добавяме нарязани бадеми, обелени скилидки чесън, сол и черен пипер. Налива се зехтин до средата на продуктите и смиламе на гладка смес.

Прибавят се изварата и пармезанът, пускаме за секунди на пулсации, за да се оформи нашето песто. Опитваме на вкус, ако има нужда се добавя още малко сол и прехвърляме в чинийка.

Приготвя се свинският джолан, като се намазва със сол, черен и червен пипер и зелени подправки по желание. Поставя се в тава сипваме чаша вино, два стръка розмарин и покриваме с фолио.

Печем в загрята фурна 1 час и 30 минути, сваляме фолиото и печем за златиста коричка. Нарязваме парчета месо от джолана и сервираме с босилековото песто.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар