Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан с домашно песто

Свински джолан с домашно песто

Свински джолан с домашно песто
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Бавно печен джолан, поднесен с ароматно домашно песто... Не е ли това съвършеното ястие с месо?"

Необходими Продукти

  • босилек - 2 връзки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бадеми - 2 - 3 с.л. печени
  • зехтин
  • извара - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • пармезан - 2 с.л.
  • свински джолан - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се листа от босилек и магданоз. Поставят се в каната на блендера.

Добавяме нарязани бадеми, обелени скилидки чесън, сол и черен пипер. Налива се зехтин до средата на продуктите и смиламе на гладка смес.

Прибавят се изварата и пармезанът, пускаме за секунди на пулсации, за да се оформи нашето песто. Опитваме на вкус, ако има нужда се добавя още малко сол и прехвърляме в чинийка.

Приготвя се свинският джолан, като се намазва със сол, черен и червен пипер и зелени подправки по желание. Поставя се в тава сипваме чаша вино, два стръка розмарин и покриваме с фолио.

Печем в загрята фурна 1 час и 30 минути, сваляме фолиото и печем за златиста коричка. Нарязваме парчета месо от джолана и сервираме с босилековото песто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: