Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени картофи с гъби и синьо сирене

Печени картофи с гъби и синьо сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Печени картофи с гъби и синьо сирене1 / 3
16/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-5
"Приготвили сме най-вкусните и ароматни картофи, а вие сте на диета - страхотно, тъкмо ще има повече за нас"

Необходими Продукти

  • картофи - 1кг
  • бекон - 100 г
  • гъби - 200 - 300 г
  • лук - 1 малка глава кромид
  • сметана - 100 г заквасена
  • синьо сирене - 80 - 100 г
  • бяло вино - 3 с.л. сухо
  • зехтин - или олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в съд на котлона малко зехтин за готвене или олио и запържете скълцания лук, а след него добавете почистените и нарязани на филии гъби.

Щом омекнат, добавете и бекона. Дръпнете съда от котлона и долейте виното, върнете на котлона и разбъркайте за кратко.

След това добавете сметаната и настърганото синьо сирене. Щом всички се хомогенизира и овкусете със сол и черен пипер.

Картофите обелете и нарежете на по-дебели филии. Подредете ред картофи в намазнена тава. Отгоре разпределете част от сместа с гъбите, отново ред картофи, пак смес с гъби и ред картофи.

Между редовете може да поръсвате с малко олио или зехтин. Долейте около 150-160 мл топла вода в тавата.

Завийте тавата с фолио и сложете да се пече в загряна фурна на 200 градуса за около 30-40 минути. След това махнете фолиото и доопечете до приятен загар.

Поднесете порция от печените картофи с гъби и синьо сирене с малко скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валчо
Валчо
вкусничко е , ама действително си е тежко папане
23.09.2013 18:31
1
Миленчо
Миленчо
Блажно да има :)))
03.10.2012 13:03
1
Гергана
Гергана
Ястието е добра идея, но става много тежко и мазно, все пак бекон, синьо сирене, сметана и гъби, всичките са мн тежки продукти. Може би аз сложих прекалено много от соса и прекалено мн зехтин в началото
02.10.2012 23:10
1