Пържен хек с джинджифил

24/08/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор238849561
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • хек - 2 бр. средиземноморски
  • морска сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л
  • джинджифил - 1 к.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • брашно - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • олио - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Нарежете я на парчета с големина около 5 см.

В купа смесете подправките - смляна морска сол, бял пипер, джинджифил на прах и рендосана кора от един лимон.

Объркайте всички подправки заедно и с тях намажете парчетата хек отвън и отвътре. Оставете ги така да престоят около 20 минути.

Загрейте олиото и пуснете в него две дафинови листенца, така то ще се ароматизира и по време на пърженето ще придаде на рибата приятен аромат.

Оваляйте всяко парче риба в брашно и ги пуснете в сгорещеното олио.

Пържете до златист цвят, като обръщате от всяка страна.

Гарнитурата е по желание, но се консумира задължително със студено бяло вино.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар