Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Лятна салата с магданозено песто

Лятна салата с магданозено песто

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Лятна салата с магданозено песто
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
24/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Салата, събрала в себе си вкусовете и ароматите на лятото Обожаваме я!"

Необходими Продукти

  • За салатата
  • чушки - 8 бр. червени /месести и едри /
  • домати - 2 бр. розови
  • моцарела - 300 г бейби
  • За пестото
  • магданоз - 2 връзки пресен
  • чесън - 3 глави
  • лешници - 100 г /запечени и обелени/
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • винен оцет - 1 к.ч.
  • мазнина - 1 ч.ч. растителна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме чушките. Изпичаме ги внимателно и ги слагаме в йенса тенджера, за да се задушат.

Обелваме ги и правим лек разрез в горната част, за да почистим семената, но да запазим дръжките. Поставям ги в съд и оставям настрани.

В купа смесвам захарта, солта и оцетът. Разбърквам, докато съставките се разтворят и добавям мазнината. Дегустирам и овкусявам, ако се наложи, всеки има специфичен вкус за кисело или солено.

Към тях добавям и малко от сосът от печените пиперки. В него се крият ценни минерали и витамини, затова щом приготвям салати никога не го отцеждам и изхвърлям /с изключение при стерилизиране/.

Магданоза го нарязвам на ситно, заедно със всичките обелени скилидки чесън. Прибавям ги при дресинга в купата и посипвам със ситно смлените лешникови ядки. Разбърквам ги добре. Пестото е най-вкусно, като престои за 1-2 часа в хладилник.

Когато ароматите се освободят, тогава вкусът е божествен. Бейби моцарелките нарязвам и смесвам с част от пестото. С част от тях вниманелно напълвам пиперките.

Подреждам ги в плато, около тях поставям резени моцарела и домати. Заливам с останалото песто и сервирам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: