Тутманик без втасване

24/08/2017
Таня
отТаняМастър Шеф119012416393
"Тутманик, който няма нужда от втасване, но е толкова вкусен, че бързо бързо ще си го хапнем"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 399
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. (отделяме 1 жълтък за намазване преди печенето)
  • сол - 1 ч .л
  • захар - 1.ч.л
  • масло - 170 г
  • сирене - 300 - 350 г
  • мая - 2/3 от кубче мая
  • брашно - 1 кг (не отива всичкото)
  • вода - 200 - 220 мл хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода поставяме маята, захарта и малко брашно, разбъркваме на кашичка и оставяме да шупне.

В друг съд пресяваме брашното със солта, разбиваме яйцата и тях прибавяме към маята, водата и замесваме тестото.

След като е готово тестото го разделяме на 4 части. Всяка топка разточваме на кора, намазваме с масло и поръсваме с натрошено сирене. Навиваме на руло.

В тавичка подреждаме готовите навити кори. Преди да изпечем намазваме с разбития жълтък, който оставихме.

Слагаме да печем в незагрята предварително фурна. Печем само отдолу на 170 градуса около 30 минути.
Тутманикът бухва докато се пече.

След като го извадим се напръсква с малко вода и покрива с кърпа.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар