Варено от телешки джолан

24/08/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач357150362
"Наситен вкус и неповторим аромат - ще се влюбите в нашето варено от телешко джолан от първата хапка "
Приготвяне40 мин.
Готвене150 мин.
Общо190 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 397
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива хубаво и се почиства от ципи и сухожилия.

В голяма тенджера поставяме телешкото и добавяме студена вода, колкото да го покрие. След кипването при висока температура, посоляваме и отпенваме.

Тогава доливаме костен бульон, прибавяме лука, разрязан на две и предварително запечен, и нарязания на колелца морков.

В марличка поставям дръжките от магданоза, целината и зърната черен пипер. Оставям ястието да се вари на слаб огън - 1-2 часа, докато месото се отдели от костта.

При необходимост от течност, доливаме още горещ бульон или вода. Прибавям картофите, нарязани на едри кубчета, домата и листата от прясна целина, нарязани на ситно.

Накрая обескостявам месото, отстранявам марлята с подправките и прибавям маслото.

Корените от хрян настъргвам на ситно ренде и овкусявам със сол и оцет. Поднасяме ястието с поръсен черен пипер и гарнираме със соса от хрян.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар