Шаран на фурна с ориз и зеленчуци

24/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3041091381
"Вкусен шаран с ароматен ориз Толкова е вкусен, че не е честно да се хапва само на Никулден "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства и измива със студена вода и се разполовява. Ако ви е малка тавата отстранете главата и опашката (от тях може да си направите вкусна рибена чорба). Поръсва се навсякъде обилно със сол, черен пипер, кимион и се оставя да престои поне един час.

Доматите и морковите се обелват и нарязват на ситно, лукът и чесънът се почистват и нарязват на дребно, оризът се почиства, измива и изцежда от водата.

В тиган в олиото запържваме лука, едната скилидка чесън, постепенно добавяме морковите и чушките. Задушаваме, докато зеленчуците омекнат. Добавя се оризът. Бърка се, докато не стане прозрачен.

Изсипват се и доматите заедно със сока и когато той изври, се добавят 3 кафени чаши вода. Разбърква се, добавя се останалият чесън и се изчаква оризът да набъбне. Когато това стане, цялата смес се подправя със сол и черен пипер на вкус и се изсипва в намазана с олио тавичка.

Поръсваме с копъра и добавяме най-отгоре рибата разгъната с кожата на горе или на парчета (според възможностите на тавата). Правим и „гнезденце“ в плънката, за да не стърчи отгоре.

При необходимост се долива още малко вода и се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса около 30 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар