Пъстра фокача

24/08/2017
"Тази фокача изглежда толкова свежо, затова и сме сигурни в невероятния й вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Разтворете маята в малко хладка вода - 1/2 ч.ч. Добавете захарта, солта и зехтина.

Разбъркайте и изсипете течността в кладенчето. Добавете още малко вода и омесете меко тесто.

Оставете тестото за около 20 минути, за да се надигне.

Разделете тестото на две топки, за да се получат две фокачи. Разточете всяка топка на тънка кора. Завийте крайчетата навътре, за да оформите фокачата.

Надупчете основата с помощта на вилица. Намажете със зехтин. Поръсете с натрошено сирене, а отгоре подредете фино настърган червен лук, розмарин и парченца чушки.

Изпечете в загрята фурна до 200 градуса до готовност. Трябва да се получат кафеникави крайчета.

Готовата фокача поръсете със свеж магданоз. Работете така и с втората топка тесто.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар