Божествени чушчици със сметана и кайма

24/08/2017
"Божествено ястие - опитайте и сами ще се убедите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо540
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите и го нарежете на ситно. Задушете го в мазнината.

Добавете измития ориз и продължете готвенето, при непрекъснато бъркане. Добавете каймата, като предварително сте я размили в малко хладка вода.

Гответе при непрекъснато бъркане, до промяна цвета на каймата. Добавете червения пипер, овкусете със сол, черен и бял пипер.

Отстранете плънката от огъня. Почистете чушките от семената и дръжките и ги нарежете на по-дебели шайби.

Намажете дъното на подходяща тава за печене с олио. Подредете чушките една до друга. Напълнете чушките с приготвената плънка. Полейте с хладка вода до покриването на чушките.

Изпечете ястието в загрята фурна до 220 градуса. След като водата изври, а чушките не са готови, може да ги обърнете внимателно, да долеете още малко топла вода и да допечете.

Малко преди готовност, полейте чушките със сметановата смес. Ще я приготвите, като разбиете яйцата, прибавите сметаната и киселото мляко и разбъркате добре.

Полетите чушки допечете до кафеникав загар на поливката. Преди сервиране, поръсете с листенца свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар