Яйца по френски за 15 минути

24/08/2017
"Само за 15 минути имате вкусно ястие, което ще се услади на цялото семейство "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 547
  • Преглеждания за месеца4063
  • Преглеждания за седмицата282
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за две порции. Намажете дъната на две гювечета обилно с масло. Чукнете по 3 яйца във всяко.

Сложете капачетата и запечете за 3-4 минути в загрята фурна.

Извадете гювечетата от фурната, отворете капачетата и поръсете с натрошено сирене. Ако е необходимо, овкусете със сол. Разпределете сметаната в двете гювечета, като полеете яйцата и сиренето. Сложете капачетата и върнете ястието във фурната.

Печете още 3-4 минути / в зависимост от това как предпочитате яйцата - ако желаете да са по-твърди, увеличете времето за печене/.

Готовото ястие поръсете с листенца магданоз за декорация.

Експресна и много вкусна вечеря!подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар