Усукана фокача с маслини, домати и риган

25/08/2017
Росица Петрова
отРосица ПетроваНовак19124
"Интересна идея за усукване на любимата италианска фокача Ароматът в кухнята е неустоим "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме водата и в нея слагаме маята, захарта и 4-5 с.л. брашно. Покриваме съда и изчакваме 10-15 минути маята да се активира.

Пресяваме останалото брашно, правим кладенче и в него изсипваме шупналата мая, зехтина, солта. Замесваме меко тесто. Намазваме го с олио и го оставяме да удвои обема си.

От вече втасалото тесто оформяме дълъг фитил, който усукваме и навиваме в тавичка. Отново изчакваме 20 минути да втаса.

През това време обелваме и нарязваме домата. Слагаме го върху хартия, за да се обере излишната влага. Нарязваме маслините и гарнираме фокачата.

Наръсваме с риган и зехтин, поливаме с малко зехтин и печем в преварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или докато получи приятен загар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар