Страхотен кадаиф с шамфъстък

25/08/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102912359573
"Страхотен и лесен - това е една от най-хубавите рецепти за кадаиф!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кадаиф - 500 г
  • захар - 900 г
  • вода - 900 мл
  • лимонена киселина - 1 к.л
  • шамфъстък - 200 г натроше
  • масло - 60 г
  • кори за баница - 1/2 пакет (фини за баклава)
  • ванилия - 3 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете пакета с кори и върху всяка кора в единия край разпределете от кадаифа. Завийте кората на стегнато руло и нарежете на дебели колелца от около 3-4 см.

Подредете ги в тава и печете до зачервяване, след което ги оставете да изстинат. През това време си пригответе сиропа, като разбъркате захарта с водата и варите около 20-30 минути.

Добавете ванилията и лимонената киселина (може да използвате и сок от лимон). Разтопете маслото и полейте кадаифа след което залейте със сиропа.

Натрошете шамфъстъците и поръсете отгоре. Оставете кадаифа да си поеме хубаво сиропа и сервирайте след час.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар