Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Страхотен кадаиф с шамфъстък

Страхотен кадаиф с шамфъстък

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Страхотен кадаиф с шамфъстък
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
25/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страхотен и лесен - това е една от най-хубавите рецепти за кадаиф!"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 500 г
  • захар - 900 г
  • вода - 900 мл
  • лимонена киселина - 1 к.л
  • шамфъстък - 200 г натроше
  • масло - 60 г
  • кори за баница - 1/2 пакет (фини за баклава)
  • ванилия - 3 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете пакета с кори и върху всяка кора в единия край разпределете от кадаифа. Завийте кората на стегнато руло и нарежете на дебели колелца от около 3-4 см.

Подредете ги в тава и печете до зачервяване, след което ги оставете да изстинат. През това време си пригответе сиропа, като разбъркате захарта с водата и варите около 20-30 минути.

Добавете ванилията и лимонената киселина (може да използвате и сок от лимон). Разтопете маслото и полейте кадаифа след което залейте със сиропа.

Натрошете шамфъстъците и поръсете отгоре. Оставете кадаифа да си поеме хубаво сиропа и сервирайте след час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: