Канелони от патладжан

25/08/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач36962627481
"Разкошен патладжан с още по-невероятна плънка и неустоим италиански привкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца280
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Започва се от приготвянето на сос Неаполитана.

В тенджера с дебело дъно се сипва зехтин за готвене. Добавя се наситнен лук, пресован чесън, наситнен праз, сол и се готви за няколко минути до омекване на умерен котлон. Добавят се доматите от консерва и доматеното пюре и се посипва с две щипки италиански подправки.

Добавя се вода около 200 мл и се оставя на умерен котлон да къкри за 10 минути. При преценка може да се добави още малко вода. Сваля се и се посипва с малко черен пипер за вкус и лъжичката захар за омекотяване на киселинноста от доматите. Разбърква се. Оставя се настрана.

2. Патладжаните се измиват, не се белят, отстранява се дръжката им и дъното. Премахва се и първата филийка отстрани, за да може да бъде възможно най-плосък. Нарязва се на филийки около 3 мм, не бива де е по-тънък, защото бързо ще прегори във фурната, подрежда се в плоска тава с хартия за печене. Поръсва се със зехтин и сушени италиански билки.

Пече се на 180 градуса до златисто. Изважда се и се охлажда за кратко. Трябва да остане малко хладък, за да е по-еластичен и да може лесно да се навива на руло.

3. В купа се смесва рикотата с яйцето и се добавя 3/4 чаша настъргана моцарела и малко от настърганото сирене пармезан и наситнен магданоз. Добвя се и малко сок от лимон, няколко капки, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се до паста.

4. В тавичка за печене се изливат няколко супени лъжица от сос Неаполитана. Нека добре да се покрие тавичката.

Всяко парче изпечен патладжан се поставя върху дъска и в средата се поставя 1 с. л. от сместа с рикотата, разпределя се равномерно и се навива на руло.

Поставя се в тавичката върху соса, като се оставя малко разстояние между парчетата патладжан. Отгоре на всяко рулце се поставя по 1 ч. л . от доматен сос, посипва се с моцарела.

Пече се на 180 градуса за около 20 минути. След готовност се посипва с малко наситнен босилек за разкош. Сервират се по три рула в чиния, като се заливат с малко от соса.

Източник: Master Chef J. Mielle

Забележка: Разкошен патладжан с превъзходна плънка, въпреки че мен лично ме дразни обелката му, но без нея е невъзможно, тъй като при печенето, ако не е тя той ще се разкъса, точно обелката го държи стегнат, но всеки може да я отстранява лесно след сервиране.

Микс от сушени италиански подправки вече се предлагат в магазинната мрежа.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Невена Блажева Иванова
Голяма вкусотия си спретнала...направо се облизвам ,докато чета рецептата...Поздравления,Марче!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв