Пица лодка с бекон и моцарела

25/08/2017
"Домашно приготвена пица, с бекон и моцарела, които си съвпадат перфектно "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашно, добавя се сухата мая, сол, захар, олио и хладка вода.

С вилица се разбърква на каша, когато вече не може, се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса за 30 минути, покрито с фолио.

Може да направите една или две пици, като се раздели тестото на две и се оформи на дълга лента като лодка. С пръсти се притиска на 1 см от краищата да се получи ръбче.

Намазва се с доматен сос дъното без ръбчето, поръсваме с риган. Отгоре се поставят нарязани парчета бекон и моцарела. Кашкавалът се рендосва и поръсваме щедро.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Поднасяме нарязани веднага.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар