Цветно и различно гуакамоле

25/08/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4701865121
"Един доста оригинален начин да се насладим на любимото гуакамоле Вижте го!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме всички зеленчуци. Едното авокадо нарязваме на ситни кубчета и заливаме с лимонов сок.

Доматите обелваме, отстраняваме месестата част и семената. Нарязваме ги на кубчета, а червения лук режем на ситно.

Белия лук поставяме в намазнено фолио и запичаме във фурната заедно с червените чушки и патладжана, който предварително надупчваме с нож.

Нарязваме на ситно лютото чили, изпечените и обелени пиперки и патладжан.

Пасираме второто авокадо, заедно с изпеченият лук.

Нарязваме на ситно листата от магданоза и тученицата.

Смесваме всички компоненти в салатиера, овкусяваме със сол, зехтин и лимонов сок.

По желание можете да смените магданоза с кориандър, който е характерна съставка в гуакамолето, но моето семейство не го предпочита, затова го заменям с магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар