Пилешки пържоли с билки и чесън на скара

25/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач261901034
"Комбинация от подправки, която възбужда апетита на мига "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите не се начукват, за да останат сочни. Измиват се със студена вода и се подсушават.

В голяма купа или тавичка смесваме сухите билки (девесил, розмарин и чубрица), които предварително сме смлели или натрошили на ситно. Разбъркваме внимателно, за да се смесят равномерно.

Добавяме чесъна (предварително счукан в хаванче), сол, черен пипер, лютия пипер и отново хубаво разбъркваме. В получената смес овалваме една по една всяка пържола, като я натриваме от всички страни.

Преместваме ги в подходящ съд с капак или в плик и ги прибираме в хладилника поне за 30 минути, за да се овкусят.

След като са престояли в билките достатъчно време ги намазваме обилно със зехтин и може отново да се оставят в хладилника (най-добре за цяла нощ) или да включим скарата за изпичането им.

Печем на хубаво загрята скара, предварително намазана със сланина.

Когато са изпечени хубаво от едната страна, обръщаме, за да се изпекат и от другата.

Поднасяме горещи с подходяща салата от зеленчуци и добре изстудена бира или вино.
подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар