Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с билки и чесън на скара

Пилешки пържоли с билки и чесън на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пилешки пържоли с билки и чесън на скара
Снимка: Зори
1 / 4
25/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Комбинация от подправки, която възбужда апетита на мига"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 1.5 кг
  • чесън - 6 скилидки
  • девесил - 1 ч.л. изсушен
  • розмарин - 1/2 к.л. изсушен
  • чубрица - 1 ч.л. изсушена
  • лют пипер - 1/2 к.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чушки - 2 бр. зелени чушки за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите не се начукват, за да останат сочни. Измиват се със студена вода и се подсушават.

В голяма купа или тавичка смесваме сухите билки (девесил, розмарин и чубрица), които предварително сме смлели или натрошили на ситно. Разбъркваме внимателно, за да се смесят равномерно.

Добавяме чесъна (предварително счукан в хаванче), сол, черен пипер, лютия пипер и отново хубаво разбъркваме. В получената смес овалваме една по една всяка пържола, като я натриваме от всички страни.

Преместваме ги в подходящ съд с капак или в плик и ги прибираме в хладилника поне за 30 минути, за да се овкусят.

След като са престояли в билките достатъчно време ги намазваме обилно със зехтин и може отново да се оставят в хладилника (най-добре за цяла нощ) или да включим скарата за изпичането им.

Печем на хубаво загрята скара, предварително намазана със сланина.

Когато са изпечени хубаво от едната страна, обръщаме, за да се изпекат и от другата.

Поднасяме горещи с подходяща салата от зеленчуци и добре изстудена бира или вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: