Лодки от чушки с пилешка кайма

25/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091365
"Лично ние бихме ги препълнили с кайма, но и така са екстра "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът, зеленият лук и кромидът се нарязват на ситно, лютите чушлета се почистват от семената и също се накълцват на ситно.

В купа се прехвърля каймата, смесва се с лука и наситнените люти чушлета и се овкусява с черния пипер, сол, кимион, чубрица, бирата и яйцето. Омесва се хубаво, покрива се със стреч фолио и се оставя до престои поне 30 минути на хладно в хладилник, за да се овкуси.

Чушките се измиват и без да им се махат дръжките се изрязват от едната страна, така че да се получи лодка. Почистват се от семената. През отвора се пълнят с каймата. Прехвърлят се в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Фурната се загрява на 220 градуса и чушките се пекат на средна решетка и включен вентилатор до готовност.

Поднасят се гарнирани със свежи зеленчуци.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
30.08.2017 16:12
Наистина трябва да се натъпкат хубаво с каймата, защото при печенето тя малко се свива :)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв