Комбинирани пърленки - отворени и затворени

26/08/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29613719441
"Отворени или затворени? И в двата случая тези пърленки са неустоимо вкусни"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 361
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти омесвам средно твърдо тесто. Ако ви е много, намалете грамажите на съставките. Тестото е трайно и може да се съхранява за няколко дни в найлонов плик в хладилник.

Оставям го да почине завито на топло за около 30 -40 минути и е готово за работа.

Късам топки от тестото около 250 г и разточвам върху набрашнен плот с точилката, колкото е големината на тавата. Разстилам и гарнирам отгоре със сирене и кашкавал. Така приготвям отворените пърленки.

Ако желаете можете да ги направите и затворени. След като разточа тестото, в едната половина слагам сирене и кашкавал, загъвам двете половини и притискам краищата, за да не излезе плънката при печенето.

Слагам пърленките в предварително загрята фурна на 250 грдуса. Пекат се до готовност. След като са изпечени, веднага ги намазвам с краве масло или зехтин.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!