Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Комбинирани пърленки - отворени и затворени

Комбинирани пърленки - отворени и затворени

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Комбинирани пърленки - отворени и затворени
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
26/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Отворени или затворени? И в двата случая тези пърленки са неустоимо вкусни"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2.5 кг пшенично
  • царевично брашно - 250 г
  • мая - 1 пакетче, суха
  • маргарин - 200 г или зехтин, олио
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - около 1 л, хладка
  • сол - 1 равна к.л.
  • захар - 1 равна к.л.
  • за гарниране
  • сирене
  • кашкавал
  • масло - за намазване (или зехтин)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти омесвам средно твърдо тесто. Ако ви е много, намалете грамажите на съставките. Тестото е трайно и може да се съхранява за няколко дни в найлонов плик в хладилник.

Оставям го да почине завито на топло за около 30 -40 минути и е готово за работа.

Късам топки от тестото около 250 г и разточвам върху набрашнен плот с точилката, колкото е големината на тавата. Разстилам и гарнирам отгоре със сирене и кашкавал. Така приготвям отворените пърленки.

Ако желаете можете да ги направите и затворени. След като разточа тестото, в едната половина слагам сирене и кашкавал, загъвам двете половини и притискам краищата, за да не излезе плънката при печенето.

Слагам пърленките в предварително загрята фурна на 250 грдуса. Пекат се до готовност. След като са изпечени, веднага ги намазвам с краве масло или зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: