Кекс с аромат на ром и кафе

26/08/2017
"И задължително поднесен с чаша кафе "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо539
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кафе - 2 с.л. смляно
  • есенция ром - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр. пачи
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко и яйцата ги охлаждаме на стайна температура. Яйцата разбиваме заедно със захарта с помощта на миксер в купа.

На тънка струйка сипваме олиото и разбиваме без да спираме. После слагаме и прясното мляко. Пресяваме брашното с бакпулвера и го прибавяме на части към кашата.

След като сме разбили всичко прибавяме есенцията ром и разбъркваме. Кашата, която се е получила, става жълта, пухкава и с аромат на ром. Намазняваме с олио форма за кекс и набрашняваме.

Изливаме 1/3 от кашата и поръсваме с 1 с.л. смляно кафе. После пак изсипваме 1/3 от кашата и поръсваме с още 1 с.л смляно кафе. Следва пак каша - последната 1/3 част.

Печем кекса в топла фурна на 180 градуса до готовност. Като се изпече го обръщаме и поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар