Бързи и пухкави питки за сандвичи и бургери

26/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор495344902
"С тези домашно приготвени питки бургерите придобиват страхотен вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо489
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно – 300 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • олио– 100 мл (зехтин)
  • кисело мляко – 250 г
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • за намазване
  • жълтъци – 1 бр.
  • прясно мляко – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа добавете олиото, киселото мляко, захарта, солта и бакпулвера, разбъркайте добре. Към сместа прибавете на етапи брашното при непрекъснато бъркане с шпатула, накрая оформете меко тесто с ръце.

Покрийте тестото с кърпа за 10 минути. Включете фурната на 180 градуса, на скарата и поставете на средно ниво.

Оформете от тестото 6 или 8 топки ( зависи от големината на вашия сандвич или бургер), наредете ги в тава покрита с хартия за печене и леко намазнена.

Притиснете леко топчетата с длан, за да получат питките обем, подходящ за сандвич или бургер.

Намажете ги с разбитите жълтък и прясно мляко и поставете тавата във фурната, печете за около 20-25 минути. Готовите питки извадете от фурната и поставете върху решетка да се охладят.

Пригответе си най- вкусните сандвичи или бургери с домати, сирене, яйца на очи, бекон, чушка, кашкавал, или просто намажете с масло и любимото сладко и се наслаждавайте на пухкавите питки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар