Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с млечен сос и топено сирене

Свински пържоли с млечен сос и топено сирене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свински пържоли с млечен сос и топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
27/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Апетитни пържолки, които се приготвят бързо и изчезват от чинията още по-бързо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г плешка
  • прясно мляко - 600 мл
  • топено сирене - 2 кутии (на Аро - млечно)
  • лук - 1 малка глава
  • брашно - 2 - 3 с.л
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • олио
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката на пържоли и ги начукайте. Леко ги осолете и поръсете с черен пипер.

Сипете олио в тава и ги подредете. В дълбок тиган сложете млякото да заври и добавете настъргания лук и топените сиренца.

Размийте брашното в малко водичка и при постоянно бъркане сипете при вече разтворените сиренца в млякото.

Бъркайте до гладка консистенция, след което полейте пържолите. Печете до зачервяване и сервирайте поръсени с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: