Родопски тикълници

27/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор538355333
"Лесна и много вкусна закуска, идваща от сърцето на Родопите "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 340
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • брашно – 600 г
  • яйца – 1 бр.
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • оцет – 1 с.л.
  • олио – 2 с.л.
  • масло - за намазване
  • ориз – 80 г
  • сол – на вкус
  • сирене – 100 г
  • яйца – 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно, солта, оцета, олиото и яйцето замесете меко тесто с топла (не студена) вода.

Оставете настрани, за да се поотпусне от месенето за 20 минути. Сварете почистения и много добре измит ориз в подсолена вода, прецедете и след като се поохлади добавете натрошеното сирене и разбитите яйца, разбъркайте.

Разделете тестото на топчета и върху обилно поръсен с брашно плот, разточете на фини кори.

Намажете корите с разтопено масло, поставете част от плънката (разпределена според броя на корите), разпределете я равномерно в средата на квадрат и сгънете кората като плик, две по две срещуположни страни.

Загрейте оребрен тиган, намазан леко с масло, и печете от двете страни (става бързо) до желания от вас цвят. Наредете тикълниците един върху друг, като помежду им мажете с разтопено масло.

Завийте ги със стреч фолио и чиста кърпа да се задушат и омекнат за около 10 минути. Насладете се на вкусните родопски тикълници!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар