Хрупкави краставички с моркови в буркани

27/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157881544510
"Двойно мезе за ракия "
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо775
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме краставичките, отрязваме с нож краищата им. Морковите се белят с белачка за картофи, срязват се на две през средата, а после на още две, като гледаме да са еднакви с височината на краставичките.

В измити буркани се нарежда вертикално краставичка, парче морков и така докато се напълни бурканът. Отгоре се поставят краставички с по-малки размери или се нарязват на парчета.

Поставяме цвят копър, той придава апетитен аромат. Налива се винен оцет до първата черта, добавяме зърна бахар и черен пипер.

Сипваме 1 с. л. сол и 1 равна с. л. захар, доливаме вода до горния ръб и затваряме с нови капачки.

Бурканите се стерилизират за 5 -8 минути най-много, за да останат хрупкави. Съхраняваме на хладно за зимата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар