Традиционна рибена чорба с девесил

27/08/2017
Елена
отЕленаНовак4867
"Една от най-добрите рибени чорби с много приятен аромат "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 472
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се сварява предварително в около 2 литра вода, като в бульона при варенето се поставят дафиновите листа и една супена лъжица суха целина. След като е готов се прецежда и рибата се оставя настрани да се охлади, след което се обезкостява старателно.

В малка касерола се запържват наситненият лук и чесън и се подправят с останалите сухи подправки, като останалата лъжица суха целина се прибавя отделно при прецедения бульон.

В тенджерата се слагат наразяните зеленчуци и малко наситнен девисил и супата се вари до готовността им. Накрая се прибавя и обезкостената риба и се оставя да къкри на слаб огън още 20 минути.

Готовата рибена чорба се подправя със сол, лимонов сок и допълнително наситнен пресен девесил на вкус, тъй като подправката е доста силна. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар