Хек в бирено тесто

28/08/2017
"С тази панировка хекът е изключително вкусен, спор няма "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на филенца. Посолете, поръсете с черен пипер и лимонов сок. Оставете я така да се маринова за около 30 минути.

Пригответе биреното тесто, като разбиете яйцата, прибавите солта, бирата и брашното. Разбъркайте и оставете тестото за около 15 мин.

Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете постепенно към тестото.

Извадете рибата от маринатата, подсушете я с домакинска хартия.

Загрейте мазнината за пържене в подходящ тиган. Потопете всяко парче хек в биреното тесто и изпържете до златисто от двете страни.

Отцедете от мазнината, като подредите парченцата риба върху домакинска хартия.

Поднесете рибата още топла с подходяща гарнитура, парченца лимон и студено питие.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар